Alaturi de Terra Mileniul 3, Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile "Ae3R" a participat la Conferinta de Networking EUKI 2024 ce si-a propus sa reuneasca jucători cheie în acțiunea climatică europeană, având ca scop facilitarea unor niveluri mai înalte de progres și transformare. Aceasta înseamnă mobilizarea unui efort comun către obiectivul nostru comun – un viitor verde

        Reprezentanți ai proiectelor EUKI și-au împărtășit poveștile de succes cu Șeful Diviziei pentru Politici Climatice Europene (BMWK), Dr. Simon Marr. Acesta a concluzionat subliniind valoarea diversității   în creșterea impactului EUKI.

       Experții de la Comisia Europeană și proiecte EUKI au discutat despre 𝗢𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰𝗲 𝗔𝗹𝗲 𝗨𝗘 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝟮𝟬𝟰𝟬. Yvon Slingenberg de la Comisia Europeană au menționat că atingerea obiectivelor climatice ale UE va necesita eforturi semnificative în diferite sectoare, în special în Independența energetică și  Decarbonizarea industrială. Martin Vladimirov și Christophe Jost au subliniat necesitatea implicării societății civile în realizarea acestor obiective. Dr. Nils Meyer-Ohlendorf a evidențiat necesitatea acțiunilor concrete și importanța de a nu ne baza doar pe tehnologie, ci și pe schimbări structurale.

     Colega noastra, Zsófi Pej, de la Energiaklub a vorbit despre rezultatele de până acum ale proiectului nostru SURF  la discuția de la masa rotundă a conferinței #EUKICON2024. În acest proiect, promovăm renovările circulare durabile în rândul administrațiilor locale. Parteneri in proiect: Energiaklub, AE3R Ploiești-Prahova și Deutsche Umwelthilfe. 

      In cadrul conferintei EUKI s-au format grupuri de lucru, unde Ae3R si Terra Mileniul 3 au participat la workshop-ul: Enabling the Renovation Wave – Renovation Passports and the Performance Gap, prezentat de Rutger Broer (BPIE) ce si-a propus sa discute despre cum pot pașapoartele de renovare să sprijine renovările imbunatatind totodata eficienta energetica. Proiectele EUKI, Renocally și OUR-CEE prezintă pașapoartele de renovare ca aspecte esențiale pentru renovările de înaltă performanță în Europa Centrală și de Est (CEE).

    Ae3R a prezentat totodata la acest workshop Pasapoartele de Renovare ale Cladirilor in Romania ce au fost realizate in cadrul proiectului  Renocally

   Proiectele SURF si  Renocally primesc fonduri de la Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz prin programul EUKI - European Climate Initiative .

BRP1.jpgBRP2.jpg

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica