Nu vă aruncaţi banii pe fereastră!
 
O FEREASTRĂ lăsată întredeschisă ore în şir, va aduce cu siguranţă aer proaspăt în încăpere dar şi o factură ridicată la energie. Mai bine aerisiţi mai des şi atunci doar pentru câteva minute cu fereastra larg deschisă. În tot acest timp, poziţionați robinetul cu termostat, de la radiator, la un nivel scăzut de consum.
 
Nu blocaţi căldura!
 
CORPURILE DE INCĂLZIT descoperite nu sunt întotdeauna o privelişte frumoasă, dar în mod normal aceasta este cea mai bună garanţie pentru o propagare nestingherită a căldurii în încăpere. Perdelele lungi, piesele de mobilier plasate necorespunzător şi suportul de uscat pentru prosoape sau lenjerie montat la radiator pot “înghiţi” până la 20% din căldură.
 
Nu lăsaţi căldura să se piardă!
 
IN TIMPUL NOPTII trageţi jaluzelele şi perdelele pentru a reduce pierderile de căldură. Izolaţi nişele corpurilor de încălzit şi puneţi în spatele radiatorului o folie argintie reflectorizantă. Prin aceasta, economisiţi până la 4% din costurile de încălzire.
 
Un dispozitiv modern de reglare a căldurii reglează în același timp costurile dumneavoastră de încălzire!
 
UTILIZAREA UNUI DISPOZITIV modern de reglare a căldurii cu robinet cu termostat, cu scădere automată a temperaturii pe timpul nopţii nu este costisitoare şi vă ajută să economisiţi mulţi bani şi energie.
 
În timp ce gătiţi, reglaţi flacăra aragazului la nivelul economic!
 
Când oala şi ochiul aragazului se potrivesc ca diametru, căldura este folosită în mod optim.
Vasele de gătit “economice” au fundul plat şi un capac care se fixează bine – economisește energie!
Nu folosiţi mult lichid pentru a fierbe într-o oală cu capac. Pentru timp de fierbere îndelungat folosiţi o oală de gătit rapidă.
Cuptorul, frigiderul sau congelatorul nu trebuie să se afle în vecinatate! Datorită căldurii emanate de cuptor, frigiderul consumă mai multă energie. Congelați doar mâncarea bine răcită!
 
Mai multă lumină cu mai puţină energie!
 
NOILE LĂMPI DE ILUMINAT economice consumă cu aprox. 80 % mai puţin curent decât lămpile cu bec de până acum şi au o durată de viaţă de 6 ori mai mare. În plus, nu produc căldură excesivă pe timpul verii.
 
“Duş în loc de baie” aceasta este deviza celui care economisește energie!
 
ŞTIAŢI CĂ pentru a face baie costurile de încălzire sunt de aproape 4 ori mai mari decât cele pentru un duş? Se pot reduce din costurile pentru energie şi apă, dacă înlocuieşte în mod consecvent băile prin duşuri. Acesta poate fi un mod bun de a avea bani suplimentari de buzunar, nu credeţi?
 
Căutaţi informaţii despre aparatele care economisesc energie și apă!
 
NOILE APARATE CASNICE prezintă adesea consum redus de energie şi apă decât predecesoarele lor. Noi am descoperit modelele cele mai economice pentru dumneavoastră. Lasăți-vă îndrumaţi! O maşină de cafea vă livrează lichidul fierbinte dătător de voie bună, mai economic Şi mai comod decât înfailibilul ibric. Şi alte aparate speciale precum fierbătorul de ouă sau prăjitorul de pâine sunt în special aparate care economisesc energie.
 
Cei pricepuţi în a economisi energie iși decalcifiază în mod regulat boilerul
 
PRIN ACEASTA economisiți energie şi prelungiţi durata de viaţă a echipamentului.

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica