În martie, Parlamentul European a adoptat Directiva privind Performanța Energetică a Clădirilor (EPBD) actualizata. Actualizarea EPBD este legislația emblematică pentru decarbonizarea clădirilor europene către 2050.

În Europa Centrală și de Est (CEE), autoritățile locale se confruntă cu provocări bugetare, de cunoștințe tehnice și administrative pentru renovarea clădirilor. Îndeplinirea obiectivelor actualizarii EPBD va avea, prin urmare, implicatii specifice pentru autoritățile locale. În același timp, EPBD oferă oportunități pentru acorii locali să aibă un rol de conducere în transformarea stocului de clădiri.

În acest webinar, Renocally oferă notiuni în prevederile EPBD relevante pentru autoritățile locale. Pe lângă abordarea generala pe EPBD, prezentările se vor concentra pe modul în care autoritățile locale ar putea beneficia de pașapoartele de renovare a clădirilor (PRC), un instrument politic promițător inclus în legislația actualizată. Se vor împărtăși experiențe de primă mână din BRP-urile dezvoltate de autoritățile locale în cadrul proiectului Renocally. Prezentările vor fi susținute în limba engleză. Traducere live va fi oferită în bulgară, română și slovacă pentru autoritățile locale și alte părți interesate.

 

Ce rol vor avea Pașapoartele de Renovare a Clădirilor (BRP) în recent adoptata #EPBD (Directiva privind Performanța Energetică a Clădirilor) de către Parlamentul European pentru municipalitatile din Europa Centrală și de Est?

🗓 Vă invităm pe 30 aprilie la un webinar organizat în cadrul Proiectul #Renocally în care vom aborda întrebările autorităților locale privind implementarea EPBD în România, Bulgaria și Slovacia 🔎

Înscrierile sunt deschise aici👉 https://loom.ly/89S_g1I
#Renocallynews #EPBDrecast #EUKI

WhatsApp_Image_2024-04-04_at_11.25.02.jpegWhatsApp_Image_2024-04-04_at_11.25.02.jpeg

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica