Dragi susținători ai construcțiilor durabile,

                Comisia Europeană încurajează statele membre să utilizeze resursele financiare ale UE pentru a implementa scheme de sprijin naționale, regionale și locale pentru promovarea renovării construcțiilor durabile. Cu toate acestea, investițiile necesare pentru creșterea eficienței energetice în clădiri ajung deja la un nivel care nu poate fi acoperit doar cu bani publici. Comisia estimează că UE investește anual între 85 și 90 de miliarde de euro în eficiența energetică a clădirilor prin programe publice, în timp ce renovarea clădirilor existente singure va necesita investiții suplimentare de 275 de miliarde de euro pe an pentru a atinge obiectivele climatice din 2030 (COM). Astfel, pentru a atinge obiectivele politicii energetice și climatice, mobilizarea sporită a capitalului privat pentru construcții și renovări prietenoase cu clima este crucială. Fiind o legătură semnificativă între investitori, industrie și proprietarii de case, autoritățile locale trebuie să se familiarizeze cu instrumentele financiare disponibile și să stabilească cele mai potrivite pentru implementarea reușită a renovărilor durabile la nivel local.

                Exact aici intervine Modulul 2 al cursului online "Cladiri circulare", implementat în cadrul proiectului EUKI SURF. În Modulul 2, Comisia Europeană (în curs de confirmare) va oferi o prezentare a instrumentelor financiare ale UE care se concentrează pe renovarea construcțiilor durabile și sunt disponibile autorităților locale. În plus, Creara, o firmă de consultanță cu sediul în Madrid, ne va prezenta instrumente de finanțare inovatoare precum obligațiunile verzi, programele on-bill, fondurile rotative sau ipotecile verzi. Acestea vor fi urmate de un exemplu de bună practică - Estonia (Tallinn) va împărtăși experiența sa cu Fondul Rotativ KredEx.

                Modulul 2 va avea loc online (Zoom) pe 21 martie 2024, între orele 11:30 și 13:00. Dacă sunteți interesați, vă rugăm să vă înregistrați folosind acest link.. Înregistrarea este disponibilă până pe 20 martie 2024.

           

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica