Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile “AE3R Ploiesti- Prahova, a organizat astazi, 12.02.2024, prima ședință de lucru in cadrul primăriilor din acest an, prezentând rezultatele Proiectului #Renocally.

Alaturi de doamna primar Simona David si alti reprezentanti locali ai Primariei din Floresti am discutat despre viitorul clădirilor publice din România pe drumul către nZEB.

Primaria Floresti este una dintre cele mai vechi colaboratoare ale Agentiei noastra, fiind prima autoritate publica din Europa care a primit licenta pentru producere de energie din surse regenerabile in anul 2009.

Cu aceasta ocazie, domnul director Bogdan Potlogia i-a inmanat doamnei primar Simona David Pașaportul de Renovare a Clădirii, pe care AE3R Ploiești-Prahova l-a elaborat pentru sediul Primăriei din Floresti.

Un pașaport de renovare a clădirii (BRP) reprezintă o foaie de parcurs de renovare pas cu pas pe termen lung pentru a realiza renovarea profundă a unei anumite clădiri.

Aceste actiuni fac parte din Proiectul European Renocally care doreste sa creasca capacitatea factorilor de decizie de a implementa legislația UE, cum ar fi Fit-for-55 și EPBD. Statele membre trebuie să-și intensifice eforturile atunci când vine vorba de proiecte de renovare profundă. Acest lucru are o implicație directă asupra municipalităților și a planurilor lor climatice.

 Acest proiect este finanțat prin EUKI - Programul European Climate Initiative al Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz.

Parteneri:

  • Buildings Performance Institute Europe - BPIE, Germania
  • Terra Mileniul III și AE3R Ploiești-Prahova, România
  • ЕнЕфект / EnEffect, Centrul pentru Eficiență Energetică, Bulgaria
  • Clădiri pentru viitor, Slovacia WhatsApp_Image_2024-02-12_at_11.51.27.jpeg'

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica