Pe 27 octombrie 2023, o delegație de la Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile "AE3R Ploiești-Prahova" a participat la Simpozionul Internațional SIE 2023, desfășurat în Sinaia. La acest eveniment, delegația a prezentat Proiectul European #SURF și a discutat activitățile desfășurate în cadrul acestuia.
Potrivit estimărilor, Simpozionul Internațional SIE 2023 a adunat aproximativ 200-250 de specialiști din țară și din străinătate. SIE a inclus dezbateri în plen pe trei secțiuni diferite. În paralel cu simpozionul, au avut loc mese rotunde și o expoziție numită EXPO-SIE, unde firmele interesate au prezentat echipamente și produse software pentru domeniul energetic.
Agenția pentru Eficiență Energetică și Energie Regenerabilă a participat la eveniment pentru a evidenția proiectul european #SURF. Acest proiect, finanțat prin programul EUKI - European Climate Initiative al Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz, are ca obiectiv iniţierea unor renovări profunde şi sustenabile ale clădirilor municipalităților participante din România, Germania si Ungaria și din întreaga UE, contribuind astfel la Valul de Renovare al UE pentru a reduce emisiile de GES și a stimula o economie post-COVID sustenabilă.
Proiectul #SURF încurajează răspândirea practicilor ecologice, a sustenabilității și a abordărilor economiei circulare prin stabilirea unei rețele transnaționale, schimbul de bune practici și prin facilitarea cooperării prin evenimente transnaționale.
In cadrul celei de-a doua secțiuni a simpozionului, domnul director Bogdan Potlogia a prezentat proiectul #SURF, iar apoi a urmat o dezbatere privind adoptarea practicilor ecologice, a sustenabilității și a economiei circulare.
Această prezentare la Simpozionul Internațional SIE 2023 reprezintă un pas important în direcția implementării Proiectului European #SURF. Prin schimbul de bune practici și promovarea sustenabilității, acest proiect are potențialul de a aduce schimbări semnificative în domeniul eficienței energetice și al protecției mediului. Prin implicarea activă a domnului director Bogdan Potlogia și a delegației 
AE3R, s-a deschis calea pentru o colaborare fructuoasă în această direcție intre actorii interesati.
 6dd6b2be-69b0-4c2c-9229-748346b25e61.jpg

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica