Prezentare Renocally la SIE 2023, Sinaia, 27 octombrie 2023

 

Prezentare_Renocally_la_SIE_2023_Sinaia.png

Vineri, 27 octombrie 2023, reprezentantii Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energie Regenerabila “AE3R Ploiesti-Prahova” au fost participat la Sinaia, la lucrarile simpozionului international SIE 2023 pentru a prezenta proiectul European Renocally si activitatile din cadrul acestuia.

La SIE au participat factori de decizie si specialisti din domeniul energiei, cum ar fi: TRANSELECTRICA, ELECTRICA, TERMOELECTRICA, HIDROELECTRICA, NUCLEARELECTRICA,  OPCOM, ANRE,  ISPE, alte institute si institutii centrale, reprezentanți guvernamentali: funcționari publici, politicieni sau reprezentanți ai autorităților locale implicați în elaborarea și implementarea politicii energetice, facultati de energetica, manageri de la agenti economici din toata tara etc. Se estimeaza ca anul acesta la SIE au participat circa 200-250 specialisti din tara si strainatate.

In cadrul SIE, s-au organizat dezbateri în plen pe trei sectii. Simultan cu desfasurarea lucrarilor simpozionului s-au organizat si mese rotunde, precum si EXPO-SIE - Expozitie pentru firmele interesate în prezentarea de echipamente si produse software cu aplicare în energetica.

Domnul director Bogdan Potlogia a prezentat proiectul Renocally in cadrul celei de a doua sectiuni a lucrarilor, iar dupa prezentare a avut loc o dezbatere cu participantii din sala pe tema  pașapoartelor de renovare pentru cladirile publice și realizarea strategiilor de renovare locale. Astfel am avut oportunitatea de a împărtăși aceste realizări și de a schimba idei și experiențe cu toți cei prezenți la SIE 2023.

Participantii din cadrul municipalitatilor au fost in special interesati de Proiectul Renocally si conceptul inovator de Pașaport energetic pentru clădiri si au concuzionat ca acestea vor reprezenta instrumente esențiale în promovarea eficienței energetice și în îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor. Acestea joacă un rol important în eforturile de a face clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic și mai sustenabile.

 In concluzie, participarea reprezentanților AE3R Ploiești-Prahova la Simpozionul Internațional SIE 2023 a fost o oportunitate valoroasă de a prezenta proiectul European Renocally și de a colabora cu factori de decizie și specialiști din domeniul energetic, contribuind astfel la dezvoltarea și implementarea acestui concept, care va fi tot mai integrat în practica noastră și că va avea un impact semnificativ asupra industriei construcțiilor și a mediului înconjurător.

Proiectul Renocally primeste fonduri de la Federal Ministry for Economics and Climate Action prin Programul European Climate Initiative (EUKI).

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica