𝐀𝐠𝐞𝐧𝐭𝐢𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚 𝐬𝐢 𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐢 𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 “𝐀𝐄𝟑𝐑 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬𝐭𝐢-𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚” alaturi de 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬𝐭𝐢 participa la Proiectul European LIFE 𝐑𝐞𝐇𝐀𝐁𝐈𝐓𝐀, alaturi de reprezentanti ai municipalitatilor din Lorca- Spania, ca si coordonator, Plovdiv- Bulgaria, Saldus- Letonia și Gospić- Croatia, care își propune să promoveze renovările energetice profunde ale stocului de clădiri ale UE, ineficient energetic, pentru a reduce lipsa accesului la servicii energetice moderne.
      Proiectul se va derula pe o perioada de 4 ani, incepand cu luna august a acestui an.
Prin intermediul proiectului LIFE ReHABITA se va înființa la nivelul Municipiului Ploiesti un birou de asistenta prin intermediul caruia cetatenii vor avea acces la informatii legate de etapele de renovare a cladirilor in care locuiesc. În acest fel, cetățenii care isi doresc să locuiasca intr-o casa eficienta energetic vor trebui pur și simplu să meargă la acest birou unic, unde tehnicienii le vor oferi solutii inovatoare referitoare la eficienta energetica, inclusiv mecanisme de finantare pentru proiectele acestora.
      Cu toate acestea, în ciuda tuturor avantajelor pe care o renovare profundă le-ar avea asupra calității vieții unei familii vulnerabile, lucrările de renovare implică o serie de pași care îi fac pe cetățeni să vadă aceste renovări mai degrabă ca si o problemă decât o oportunitate.
Sărăcia energetică este lipsa accesului la servicii energetice moderne. Se referă la situația unui număr mare de oameni din țările în curs de dezvoltare și a unor persoane din țările dezvoltate a căror bunăstare este afectată negativ de consumul foarte scăzut de energie, utilizarea de combustibili murdari sau poluanți.
      Prin implementarea acestui proiect la nivelul Municipiului Ploiesti, AE3R, alaturi de Primarie, va sprijini cetatenii vulnerabili pentru a trece mai usor peste provocarile cauzate de criza energetica de la nivel European.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
 

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica