🏠 Clădirile emit CO2. Astăzi, vă prezentăm o clădire care a fost construită din materiale reutilizate: Casa CRCLR.

Clădirile emit CO2. Urban Mining Hub Berlin, Concular și ALBA arată că o schimbare este posibilă. Mai mult de o treime din emisiile de gaze cu efect de seră din UE se datorează sectorului construcțiilor. O clădire emite jumătate din emisiile de care este responsabilă chiar înainte de a fi locuită, deoarece producția de materiale de construcție generează foarte mult CO2. În ceea ce privește utilizarea resurselor, situaţia este si mai gravă. Materialul care este folosit în clădirile vechi nu este refolosit pentru construcția de clădiri noi.

Soluţia:
Urban Mining Hub Berlin a creat un depozit uriaș în care materialele de construcție ale fostelor clădiri pot fi depozitate și apoi refolosite pentru construirea de clădiri noi. Concular oferă o platformă digitală pentru reutilizarea materialelor de construcție. Peste 300 de proiecte îl folosesc deja! Credo-ul lor ar trebui implementat la nivel de politică in Romania.
#Refuză
#Redu
#Reutilizează
#Repară
#Reciclează

Proiectului European #SURF, este desfăsurat de AE3R Ploiesti- Prahova alături de partenerii Deutsche Umwelthilfe din Germania si Energiaklub Climate Policy and Applied Science din Ungaria.
Proiectul European #SURF este finantat cu fonduri European Climate Initiative (EUKI) - European Climate Initiative de Federal Ministry for Economics and Climate Action für Wirtschaft und Klimaschutz.

photo_2023-09-06_14-35-58.jpg

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica