Săptămâna Europeană a Energiei Durabile EUSEW 2023

 

În perioada 20-22.06.2023 o delegaţie a Agenţiei pentru Eficienţă Energetică si Energii Regenerabile a participat la Săptămâna Europeană a Energiei Durabile EUSEW 2023 în Bruxelles. EUSEW este cea mai importantă conferinţă anuală din Europa dedicată surselor regenerabile și eficienței energetice şi întruneşte experți, reprezentanți ai instituțiilor europene, lideri din industria energetică și alte părți interesate pentru a discuta și promova soluții durabile pentru viitorul energetic al Europei.

123.jpg

 

Ediția din acest an a EUSEW s-a concentrat pe obiectivele ambițioase stabilite de Uniunea Europeană în cadrul Pactului Verde European și a Strategiei Energetice a UE pentru 2050.

Conferința EUSEW 2023 găzduiește o gamă largă de activități, inclusiv sesiuni de dezbateri, prezentări de studii de caz, expoziții și evenimente de networking. Peste 200 de experți din domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice vor împărtăși cele mai recente cercetări, inovații și bune practici pentru a promova dezvoltarea durabilă în Europa și pentru a încuraja colaborarea între diferitele părți interesate.

Totodată, participarea delegaţiei AE3R la EUSEW 2023 a marcat Evenimentul Academiei EUKI, cu tema: “Participarea comunității la sistemului energetic al UE prin reechilibrarea rolurilor și resurselor”, miercuri, 21 iunie 2023.

Obiectivul panelului a fost dezbaterea modului în care proprietatea locală a energiei poate contribui la o tranziție energetică justă și sigură. Sesiunea s-a concentrat asupra modului în care participarea activă a cetățenilor și a guvernelor locale la piața energiei poate fi împuternicită prin implementarea prevederilor pachetului Energie curată pentru comunitățile energetice și poate fi influențată de viitoarea reformă a Proiectării pieței de energie electrică.

Participarea la EUSEW a reprezentat o oportunitate valoroasă de a contribui la promovarea surselor regenerabile și a eficienței energetice în Europa cu partenerii actuali, precum şi întemeierea de noi partneriate prin accesul la o rețea extinsă de experți, lideri și părți interesate din domeniul energiei durabile.

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica