Bogdan Tudorache

E-acumulatori.ro este primul jucător pe piața de energie verde din România care oferă opțiunea de plată în rate fixe lunare pentru instalarea de sisteme de energie regenerabilă, a anunțat compania. Indiferent de sistemul de energie verde ales, clienții au posibilitatea de finanțare cu 6 până la 60 de rate pentru o valoare de până 1 milion de lei. Avantajul unui astfel de credit este achitarea ratelor prin producerea independentă de energie electrică cu ajutorul sistemelor fotovoltaice.

„După un an cu multe provocări, ne dorim să ne ajutăm clienții să treacă la surse de energie regenerabilă, astfel încât să devină independenți energetic și să plătească mai puțin la factura de curent. Având în vedere dificultățile și întârzierile întâmpinate cu programele de finanțare desfășurate la nivel național, ne-am propus să ne implicăm activ în dezvoltarea domeniului. Tocmai din acest motiv, am gândit aceste soluții de plată în rate a sistemelor de panouri fotovoltaice. Cu astfel de inițiative ne dorim să încurajăm trecerea la energia verde, astfel încât să fie accesibil financiar atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii”, spune Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro.

Persoanele fizice sau companiile din toată țara care doresc să-și instaleze sisteme de energie regenerabilă pot opta pentru un credit pe o perioadă de până la 120 de luni. În plus, companiile au și opțiunea unei finanțări în sistem leasing, cu 6 până la 60 de rate egale, cu un avans de 5%. Consumatorii industriali au, astfel, posibilitatea să achiziționeze 30-100 de panouri fotovoltaice sau chiar sisteme de 2 megawați ale căror costuri se ridică până la 1 milion de lei. De exemplu, pentru achiziționarea unui sistem fotovoltaic în valoare de 120.000 lei, ce conține un sistem de 40kWp și produce anual aproximativ 46 MWh, finanțarea poate fi pe o durată de 5 ani, în 60 de rate, iar rata fixă este de 2.729 lei. Practic, finanțarea se acoperă în proporție de 80 % din economia la factura de energie electrică.

Sistemele de panouri fotovoltaice instalate pot fi de 3, 5, 10, 20 sau 100 kWp. Astfel, persoanele fizice care își instalează pe case din zone rezidențiale sau cele izolate (fără conectare la energia electrică națională), pot alege plata în rate pentru o investiție începând de la 5.000 de lei, pentru un sistem de 1.000 W, ce asigură energia necesară pentru o cabană sau locuință.

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

AE3R partnera in

EnPC Intrans

embuild

poza model certificat performanta energetica