Asociația Energy Policy Group (EPG), think-tank independent specializat în politici energetice, are plăcerea de a vă invita la cea de-a doua ediție a Forumului România Eficientă, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri, ce va avea loc online în data de 10 noiembrie a.c., de la 11:00 la 13:15.
Ediția de anul acesta are loc în contextul Pactului Ecologic European și al inițiativei Renovation Wave, care încearcă să ofere o viziune sustenabilă pentru fondul de clădiri din Uniunea Europeană, prezentând barierele și oportunitățile renovării, precum și modul în care pot fi mobilizate resursele financiare. Evenimentul va reuni experți, autorități publice și reprezentanți ai industriei pentru a dezbate oportunitățile și provocările sectorului eficienței energetice în clădiri în România și în regiune.

Evenimentul este organizat de EPG în cadrul Programului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri cu finanțare privată. Dezvoltat de EPG și finanțat integral de OMV Petrom, proiectul are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea eficienței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată a unor clădiri publice din diferite regiuni geografice ale tării. Pentru mai multe detalii, vă rog să regăsiți anexată agenda evenimentului și să consultați website-ul programului.

Conferința va putea fi urmărită live pe paginile de Facebook @RomâniaEficientă și @EnergyPolicyGroup.

Agenda

11:00-11:05 Întâmpinare Radu Dudău, EPG Director
11:05-11:35 Discursuri de deschidere

  • Hans Van Steen, Șef de unitate, DG Energie (TBC)
  • Christina Verchere, CEO OMV Petrom
  • Adrian Joyce, Campaign Director, Renovate Europe and Secretary General, Euroace

11:35-11:50 Întrebări și răspunsuri
11:50-12:20 Sesiunea I: Programul Romania Eficientă

  • RAPORT DE PROGRES: Școli selectate pentru renovare, video, declarații pre-înregistrate ale secretarului de stat și primarilor
  • Ce urmează: 2020-2022

12:20-13:15 Sesiunea II (în Română): Profitând la maximum de valul de renovare

  • Daniela Barbu, Direcția pentru eficiență energetică, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
  • Anca Ginavar, Director, Ministerul Dezvoltării Locale și Administrației Publice (tbc)
  • Mihai Moia, Director Executiv, ROENEF
  • Cătălin Lungu, Universitatea Tehnică de Inginerie Civilă

13:00-13:15 Întrebări și răspunsuri