Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Energia Fotovoltaica in Comuna Floresti PDF Imprimare Email

“Energia Fotovoltaica in Comuna Floresti”
03.02.2010,  Primaria Floresti

   La iniţiativa Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti- Prahova, miercuri, 03.02.2010, la sediul Primariei Floresti- Prahova, a avut loc o dezbatere pe marginea proiectului "Energie fotovoltaică în comuna Floreşti", la care au participat reprezentanţi ai Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti – Prahova, domnul Mircea COSMA, presedinte AE3R si presedintele Consiliului Judetean Prahova, domnul Adrian SEMCU, vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, domnul Mihail FACA, administratorul public al judetului, reprezentanti Electrica si a mai multor societati din domeniul energetic, ai Universitatii Petrol si Gaze, precum si autorităţi locale din mai mai multe oraşe şi comune ale judeţului. Scopul evenimentului a fost impulsionarea autoritatilor locale pentru accesarea de Fonduri Structurale pentru implementarea proiectelor de energie fotovoltaica .

                                 “Graţie strădaniei primarului de aici şi a Consiliului Local, care au înţeles perfect menirea introducereii energiilor alternative pe teritoriul Prahovei şi al României, iată că aici a avut loc încă o premieră prahoveana si nationala, ca şi multe altele. Consiliul Local Floreşti este singura autoritate locală care a obţinut certificate verzi pentru producerea energiei fotovoltaice, la sala de sport a Şcolii cu clasele I -VIII din localitate. Sunt convins că şi alte autorităţi locale vor urma exemplul celor de la Floreşti”, a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

                   La rândul său, primarul Eugen Eduard David a subliniat faptul că “este o mândrie pentru noi că am reuşit, împreună cu cei de la Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti-Prahova, cu care am colaborat perfect, să fim prima autoritate publică locală din România care am obţinut certificate verzi pentru producerea de energie fotovoltaică. De şase ani de când sunt primar am căutat ca în fiecare zi să fie mai bine pentru locuitorii de aici”, a spus primarul din Floreşti.

                 În cadrul întrevederii s-au analizat propuneri de proiecte în domeniul energiilor regenerabile şi s-a detaliat proiectul de implementare a energiilor fotovoltaice la Floreşti. Catalin CSASZAR, Expert Energetic in cadrul Agentiei a prezentat cadrul legislativ si posibilitatile de finantare în domeniul energiilor regenerabile, iar Daniel CRACIUN, Sef Serviciu Tehnica la F.D.E.E. Electrica Distribuţie Muntenia Nord S.A. a prezentat proiectul "Instalarea şi racodarea la sistemul electroenergetic a bateriei electrice cu celule solare în staţia 110/20 kV Floreşti". Necesitatea acestei lucrări constă în utilizarea surselor de energie electrică regenerabile pentru asigurarea consumului intern, a utilităţilor, într-o importantă staţie electrică de transformare.

                 Prin eforturile Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile,Consiliul Local Floresti este singura autoritate locala care a obtinut certificate verzi pentru energia produsa cu panourile fotovoltaice de la sala de sport a Scolii cu clasele I-VIII si Caminul Cultural din localitate.

                Dezbaterea “Energia Fotovoltaica in Comuna Floresti” a fost un real succes, mai multe autoritati locale s-au aratat interesate in a implementa proiecte similare.