Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Implementarea legislatiei comunitare in domeniul eficientei energetice si promovarii energiilor din surse regenerabile PDF Imprimare Email

Comisia Europeană, în cooperare cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Ploieşti, primul seminar privind modul de implementare a legislaţiei comunitare în domeniul eficienţei energetice.

Seminarul organizat la Ploieşti a avut ca principal scop promovarea implementării legislaţiei comunitare în domeniul eficienţei energetice. Discuţiile au vizat inclusiv problemele legate de securitatea furnizării de energie.

„Scopul acestui seminar este acela de a crea un dialog între reprezentanţii autorităţilor locale din România şi ai celorlalţi actori cu care administraţiile locale lucrează în domeniul protecţiei mediului şi în domeniul resurselor regenerabile”, a declarat Liliana Manageac, coordonator european în cadrul UNCJR.

Prezent la întâlnire, Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a susţinut că: „Viitorul este al energiilor regenerabile” si “Municipiul Ploieşti, care face parte din axa Bucureşti-Ploieşti-Braşov, coloana vertebrală a economiei româneşti, era cel mai indicat să găzduiască un asemenea eveniment, în contextul în care capitala petrolului, beneficiind de pasiunea şi priceperea celor care o locuiesc, poate deveni şi o zonă de mare importanţă în domeniul energiilor regenerabile”. Discuţiile pe această temă s-au desfăşurat joi şi vineri, în cea de-a doua zi a workshop-ului organizat la Ploieşti fiind dezbătute teme privind protejarea mediului.

La seminar au mai fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Mediului, ANRE, ai Consiliilor Judetene si Primariilor din toata tara, ai APNM si ai agentiilor Locale si Regionale pentru Protectia Mediului cat si societati din domeniul energetic cat si reprezentanti ai regiunii Yorkshire din Marea Britanie, Val-de-Marne din Franta si al Serviciului de Geoinformare din Germania pentru a prezenta solutii de implementare a legislatiei comunitare.

Prezentarea domeniilor de actiune si finantare ale instrumentului financiar Intelligent Energy Europe de catre domnul Bogdan POTLOGIA- director executiv al Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova a captat atentia participantilor si a constituit o componenta esentiala in economia seminarului, tema aleasa suscitand interesul reprezentantilor administratiilor publice locale si judetene.

D-na Iustina CAPATINA- Expert Energetic la Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova a prezentat: “AE3R – O COMPONENTA ACTIVA A VIETII PRAHOVENE” o punere in revista a proiectelor implementate de AE3R ce a constituit un adevarat exemplu de "buna practica" . Calitatea si consistenta informatiei, claritatea mesajului au fost foarte apreciate atat de participanti cat si de ceilalti experti.

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova va avea ca scop mobilizarea Autorităţilor locale şi centrale în vederea creşterii cotei de energie regenerabilă şi de stimulare a eficienţei energetice.