Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Saptamana Europeana a Mobilitatii PDF Imprimare Email

„Imbunatatirea climatului urban”
22 septembrie 2009

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti –Prahova In data de 22 septembrie Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti –Prahova a participat, la invitatia Primariei Municipiului Ploiesti, la manifestarea “Saptamana Europeana a Mobilitatii”.

Pe ordinea de zi au fost abordate urmatoarele teme:

• “Schimbarile climatice – o problema globala” – prezentata de D-na Cozia Georgescu – Primaria Municipiului Ploiesti;
• “PRACTISE – prezentarea proiectului” – D-na Milena Perpelea – Primaria Municipiului Ploiesti;
• “Imbunatatirea climatului urban” – prezentarea initiativei “Saptamana Mobilitatii” si a zilei de “22 septembrie – In oras fara masina” – D-na Viorica Avram – Regia Autonoma de Servicii Publice; 

• “Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti – Prahova” – prezentarea proiectului – D-nul Bogdan Potlogia si D-nul Catalin Csaszar – Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti – Prahova;
• “Proiectul BIONIC” – D-nul Dorin Stanica – Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti.

Printre participanti s-au numarat:
• Clubul de Debate din cadrul Colegiului National “Mihai Viteazul” Ploiesti;
• Clubul Scolar Ecologic din cadrul Colegiului National “I. L. Caragiale” Ploiesti.

Saptamana Europeana a Mobilitatii reprezinta o oportunitate de a initia o gama larga de activitati si totodata constituie pentru autoritatile locale ca si pentru organisatii si asociatii o platforma pentru promovarea politicilor existente si cresterea gradului de constientizare a cetatenilor asupra impacutlui negativ pe care il genereaza formele actuale de mobilitate asupra mediului si calitatii vietii.

“PRACTISE” este un proiect transnational, cofinantat de Comisia Europeana prin programul IEE, care spijina implementarea politicilor Uninunii Europene in domeniul energiei regenerabile in comunitatile implicate. Scopul sau este de a demonstra, evalua si promova strategii teritoriale capabile sa dezvolte un plan de actiune al energiei durabile, echilibrat din punct de vedere teritorial, dar si strategii referitoare la resursele energetice.

Proiectul BIONIC, in care sunt implicate Primaria Municipiului Ploiesti si Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, promoveaza folosirea biodiselului in vederea reducerii emisiilor cu efect de sera. Avantajul folosirii biodiselului este, in primul rand, legat de reducerea noxelor din gazele de esapament. Proiectul BIONIC urmareste diversificarea surselor de energie in domeniul transportului prin promovarea gazului natural si a combustibililor alternativi, in special a biocombustibililor.

Evenimentul s-a dovedit a fi un bun prilej pentru Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti –Prahova de a-si prezenta scopul si obiectivele, precum si actiunile in care este implicata la 6 luni de la infiintare.