Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

MORE4NRG 15 iulie 2009 PDF Imprimare Email
Pe data de 15 iulie 2009 a fost lansat oficial la Ploieşti proiectul MORE4NRG - "Schimbul de cele mai bune practici cu privire la politicile energetice durabile". La eveniment au participat Domnul Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, consilierul judetean Doamna Ludmila Sfarloaga - in calitate de presedinte al Camerei Regiunilor din Consiliul Europei, reprezentanti ai autorităţilor locale. Proiectul se va desfăşura până în septembrie 2011 şi are o valoare totală de 1,3 milioane de euro, din care un milion de euro reprezintă fonduri europene, restul fiind fonduri naţionale de cofinanţare. România este prezentă în proiect cu două judeţe: Prahova şi Maramureş, pentru judeţul nostru fiind alocată suma de 67.000 de euro.

Partenerii locali sunt direcţiile de integrare europeană, ale Consiliului Judeţean şi Primăriei Ploieşti şi Agenţia pentru Eficienţa Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti. Printre obiectivele acestui proiect, care face parte din Programul INFERREG IVC, se află şi încurajarea mai multor regiuni europene în stabilirea obiectivelor în privinţa energie durabile şi alinierea la prevederile declaraţiei ARE/FEDARENE, „regiuni europene pentru eficienţa energetică şi surse regenerabile de energie”. Primul pas in aplicarea acestuia va fi o analiza cu privire la stadiul actual in domeniul energiei, strategiile si obiectivele fiecărui partener urmând sa fie fixate. Ulterior, vor avea loc, cinci serii de evaluări reciproce, la nivel multinaţional, echipe de experţi din regiunile implicate urmând sa viziteze o regiune gazda cu mai putina experienţa in ceea ce priveşte strategia naţională de energie.

Concluziile care vor rezulta din acest proiect vor fi incluse intr-un set de recomandări care vor fi folosite, in elaborarea strategiilor regionale de energie durabilă, la final, urmând sa fie elaborat si un studiu privind condiţiile cadru pentru o infrastructura energetica sustenabilă. Din partea Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile – Prahova, domnul Radu Sorokin, expert energetic, a susţinut o expunere cu tema „Sisteme de alimentare cu energie electrică pe bază de panouri fotovoltaice”.