Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

“Energia – O noua atitudine”- sesiunea a doua PDF Imprimare Email

                AGENTIA PENTRU EFICIENTA ENERGETICA SI ENERGII REGENERABILE "AE3R PLOIESTI- PRAHOVA" organizeaza, joi, 30 septembrie 2010, ora 10, la Colegiul Tehnic ”Elie Radu” Ploiești, evenimentul “Energia – O noua atitudine”- sesiunea a doua.
               Comisia Europeana recunoaste necesitatea promovarii surselor regenerabile de energie (SRE) ca masura prioritara, data fiind contributia exploatarii acestora la protectia mediului si dezvoltarea durabila.
               In contextul crizei mondiale a petrolului si avand in vedere ca emisiile globale de dioxid de carbon cresc de trei ori mai repede decat au estimat expertii, dezvoltarea utilizarii surselor regenerabile de energie devine o preocupare majora si la nivelul tarii noastre.
               Dezbaterea are drept scop informarea elevilor in domeniul energiei regenerabile si a eficientei energetice, apropierea elevilor fata de acest domeniu si deprinderea unor bune practici in vederea economiei de energie, promovarea eficientei energetice si a utilizarii surselor alternative de energie.
               Elevii care vor participa la aceasta dezbatere vor sustine cateva prezentari avand ca teme eficienta energetica si energia regenerabila.
               La final va avea loc o ceremonie de decernare a premiilor pentru cele mai bune prezentari sustinute de elevi.
               Aceasta intalnire face parte dintr-o serie de astfel de manifestari desfasurate la nivelul liceelor ploiestene.