Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Comunicat de presă din 02.09.2009 PDF Imprimare Email

„Casa Verde“: începe cea de-a doua sesiune de finanţare


Cei care au ratat prima sesiune de depunere a dosarelor în cadrul programului „Casa Verde“ au ocazia, de astăzi, să-şi prezinte dosarele până la data de 15 septembrie. Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), instituţie aflată în subordinea Ministerului Mediului, finanţează în proporţie de maximum 80% proiectele asociaţiilor de locatari şi pe cele ale instituţiilor publice pentru înlocuirea sistemelor energetice convenţionale cu tehnologii generatoare de energie curată.

Pentru anul 2009, bugetul alocat este de 310 milioane de lei. Banii au fost eşalonaţi pe două etape. Pentru proiectele din sesiunea care s-a încheiat la 14 august, alocarea financiară este de 150 de milioane de lei, iar pentru cea de-a doua, care se desfăşoară în perioada 1-15 septembrie, suma este de 160 de milioane de lei. Conform ghidului de finanţare, sumele neutilizate în prima sesiune se reportează pentru cea de-a doua.

Potrivit reprezentanţilor AFM, în prima sesiune de depunere a dosarelor în cadrul programului „Casa Verde“ au fost trimise 151de proiecte. „Comisia de Analiză a AFM a deschis plicurile cu proiectele depuse şi, în prezent, acestea sunt în faza de analiză”.

Pentru informaţii suplimentare rugăm pe cei interesaţi să intre în legătură cu personalul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti-Prahova şi să acceseze pagina de web www.ae3r-ploiesti.ro