Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Lumea a atins pragul de 1.000 GW de energie solară și eoliana instalata PDF Imprimare EmailDatele furnizate de Bloomberg indică faptul că lumea a atins istoricul 1 terawatt de energie eoliană și solară instalată. Un al doilea terawatt al acelorași energii ar trebui să fie atins în 2023 și va costa cu 46% mai puțin decât primul.

Noul studiu Bloomberg arată că, la 30 iunie 2018, capacitatea mondială de generare a energiei eoliene și solare a fost de 1.013 GW. Etapa de 1 terawatt ar fi fost depășită chiar înainte de această dată. Distribuția este bine echilibrată între energia eoliana (54%) și cea solara (46%).

Examinând acest prim terawatt de energie eoliană și eoliană, putem vedea cum au evoluat aceste două sectoare. Capacitatea totală instalată a crescut de 65 ori față de anul 2000 și a depășit-o de patru ori pe cea din 2010.

Cea mai semnificativa este creșterea instalarii de panouri fotovoltaice. În 2007, capacitatea fotovoltaică instalată a fost de numai 8 GW, comparativ cu 89 GW de energie eoliană. De atunci, fotovoltaicele au crescut de la 8% din capacitatea totală instalată la 46%.


Acest prim terawatt de energie eoliană și solară a mobilizat o investiție de aproximativ 2,3 miliarde de dolari. Al doilea terawatt va costa mult mai puțin decât primul. Pe baza estimărilor Bloomberg, investițiile necesare sunt de așteptat să fie in jurul valorii de 1,23 miliarde de dolari.

Cum rămâne cu alte energii regenerabile?

Soarele și vântul au fost tratate separat, deoarece reprezintă cea mai puternică creștere.

În cazul în care au fost luate în considerare și alte surse regenerabile de energie, inclusiv hidro, pragul de 2 terawatt ar fi fost deja depășit, si capacitatea instalată de două ori, de acum 10 ani. Între timp, soarele și vântul au determinat majoritatea creșterii.

Au fost planificate toate acestea?

Bloomberg și-a verificat arhivele pentru a verifica dacă prognozele au văzut această creștere foarte puternică. În raportul din 2013 privind piața mondială a energiei din surse regenerabile, Bloomberg a estimat că energia solară și eoliană ar trebui să ajungă la 865 GW până la sfârșitul anului 2017 și aproape 1000 GW la sfârșitul anului 2018.
Aceste cifre sunt foarte similare celor care tocmai au fost calculate.

Sursa: tecsol.blogs.com