Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Primul modul MasterClass ManagEnergy PDF Imprimare Email

In perioada 19-21.02.2018, domnul Catalin Csaszar, manager de proiect la Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile “AE3R Ploiesti-Prahova” a participat la primul Masterclass organizat de ManagEnergy la Bruxelles.
ManagEnergy MasterClass-ul reprezinta o modalitate inovatoare de crestere a capacitatii personalului agentiilor energetice pentru se plasa in fruntea sectorului investitional in domeniul energiei in intreaga Europa.
Furnizat de experti de varf in domeniul energiei, cu o durata de 3 zile la Bruxelles, programul se adreseaza personalului agentiilor cu experienta, care au ocazia de a conduce dezvoltarea investitiilor in proiecte de energie durabila in regiunea/orasul lor. Acesta este sustinut de un portal on-line pentru resurse, iar participantii vor primi credite academice pentru participarea la program.

Primul Modul al ManagEnergy Masterclass- si anume „Market Facilitation and up-take”, compus din 16 ore de instruire, s-a concentrat pe subiecte precum dezvoltarea de proiecte, solutii de finantare si alte subiecte conexe. Formatul claselor include prelegeri, ateliere, studii de caz si prezentari din partea reprezentantilor agentiilor și organizatiilor relevante pentru investitiile în domeniul energiei. Programul ofera o imagine de ansamblu a serviciilor de facilitare a pietei si sprijinul pe care agentiile energetice il pot oferi pentru a permite progresul proiectelor de la idee pana la implementare. Modulul acopera subiecte cum ar fi angrenearea actorilor de pe piata, identificarea proiectelor promitatoare, dezvoltarea proiectelor prin asocierea proprietariilor si semnarea de contracte de finantare de catre comunitate.
Au fost  prezentate instrumente si solutii de finantare, precum si abordari-cheie si cunostinte financiare. Informatiile prezentate in modul se bazeaza pe experiente si cunostinte dintr-o serie de initiative si proiecte relevante si de succes ale Uniunii Europene.