Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Proiecte pilot de succes ale Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile PDF Imprimare Email

        AgenÈ›ia pentru Eficiență Energetică È™i Energii Regenerabile a continuat evaluarea sistemelor fotovoltaice de pe teritoriul judeÈ›ului Prahova. De data aceasta este vorba de centralele fotovoltaice de la Parcul Industrial PloieÈ™ti È™i Primăria AriceÈ™tii Rahtivani. Cele doua centrale fotovoltaice au fost realizate la iniÈ›iativa AgenÈ›iei pentru Eficiență Energetică È™i Energii Regenerabile, acestea fiind două proiecte pilot de capacitate mică menite să promoveze utilizarea energiilor regenerabile în judeÈ›ul Prahova.
       Centrala fotovoltaică de la Parcul Industrial PloieÈ™ti are o putere instalată de 2,6 kW È™i a fost pusă în funcÈ›iune în luna mai 2010. Centrala fotovoltaică este racordată la reÈ›eaua de alimentare cu energie electrică a sediului administrativ al parcului È™i a produs până în prezent 22,5 MWh energie electrică, realizând economii de 11 250 lei, È™i contribuind la reducerea emisiilor cu 6,73 tone CO2.
       Ce de-a doua centrală fotovoltaică, cu o putere instalată de 4,5 kW a fost pusă în funcÈ›iune în luna aprilie 2012 È™i alimentează cu energie electrică sediul administrativ al Primăriei AriceÈ™tii Rahtivani. Aceasta a produs până în prezent 5,76 MWh energie electrică, realizând economii de 2 880 lei, È™i contribuind la reducerea emisiilor cu 1,73 tone CO2.