Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Comunicat de presă- Evaluarea eficienței parcurilor fotovoltaice pentru comunitățile locale din Prahova PDF Imprimare Email

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile a efectuat o evaluare a eficienței parcurilor fotovoltaice care aparțin autorităților locale din județul Prahova.

În prima etapă au fost evaluate parcurile fotovoltaice din comuna BăneÈ™ti si comuna DumbrăveÈ™ti.

Parcul fotovoltaic din BăneÈ™ti are o putere instalată de 150 kW È™i a fost pusă în funcÈ›iune în luna mai 2016. Centrala fotovoltaică a produs până în prezent 215 MWh energie electrică, contribuind la reducerea cheltuielilor primăriei pentru clădirile publice È™i iluminatul stradal cu 23,6% pe an.

Parcul fotovoltaic din DumbrăveÈ™ti are o putere instalata de 100 kW È™i a fost pusă în funcÈ›iune în luna noiembrie 2015. Centrala fotovoltaică a produs până în prezent 272 MWh energie electrică, contribuind la reducerea cheltuielilor primăriei pentru clădirile publice È™i iluminatul stradal cu 32% pe an.

Avand în vedere eficienÈ›a demonstrată a centralei fotovoltaice conducerea primăriei DumbrăveÈ™ti intenÈ›ionează să dubleze capacitatea centralei cu finanÈ›are de la bugetul local pentru a acoperi în totalitate cheltuielile pentru energie electrică aferente clădirilor publice È™i iluminatului stradal.