Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

RENEXPO South-East Europe® 2010 PDF Imprimare Email

2010, an decisiv pentru piaţa de energii regenerabile în România
RENEXPO South-East Europe® 2010
24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti


2010 este un an decisiv pentru investitiile în energie regenerabila! În iunie România trebuie să trimită planurile către Comisia Europeană în ceea ce priveşte aria de acoperire a consumului de energie din surse regenerabile de energie. Cum va evolua preţul certificatelor verzi în următorul deceniu? Care este capacitatea instalată în centrale electrice folosind surse regenerabile? Acestea sunt întrebări considerate cruciale de experţi, la care trebuie gasite răspunsul în 2010. (Potrivit Curierul National).
Pentru a susţine dezvoltarea pieţei energiilor regenerabile în România, Grupul REECO, organizator internaţional de târguri şi conferinţe pentru energii regenerabile şi eficienţă energetică, a decis organizarea celei de a 3-a ediţii a RENEXPO South-East Europe, în perioada 24-26 noiembrie 2010, la Sala Palatului din Bucureşti. Poate că România nu este între primii în atingerea obiectivelor Uniunii Europene pentru consumul de energie regenerabilă, dar se mândreşte cu două din cele mai mari iniţiative. Are cel mai mare parc eolian onshore în construcţie (Constanţa, iniţiată de CEZ) şi cea mai mare fabrică producătoare de bio-etanol din Europa de sud-est în funcţiune. (Potrivit www.energycentral.com)
Sectorul financiar prezintă, de asemenea, dedicarea strategică pentru sectorul energiei regenerabile. EBRD sprijină în continuare punerea în aplicare a proiectelor de energie durabilă în România cu încă 10 milioane € de împrumut la Banca Comercială Română, pentru creditarea companiilor private în vederea îmbunătăţirii eficienţei lor energetice.
RENEXPO® South-East Europe 2010, Târg Internaţional şi Conferinţe pentru Energie Regenerabilă şi Eficienţă Energetică în Construcţii şi Renovări respectiv Case Pasive şi cu Consum Redus de Energie uneşte pentru a 3-a oară furnizori şi persoane cheie din zona de sud-est a Europei la un eveniment central, în perioada 24 – 26 noiembrie 2010 la Sala Palatului din Bucureşti. După cea de a 2- a ediţie cu success, cu 55 de expozanţi (30% internaţionali), 470 de participanţi la conferinţe şi 1350 vizitatori (8% internaţional), anul acesta se aşteaptă la şi mai mulţi expozanţi. Producători, planificatori, furnizori de energie, experţi din cercetare şi dezvoltare, asociaţii şi mass-media îşi vor prezenta vizitatorilor întreaga gamă de energii regenerabile şi eficienţă energetică.
“în 2010 ne-am propus să organizăm conferinţe mai specializate din domeniul energiei eoliene, biomasei, biogazului şi hidroenergiei. Ne aşteptăm la autorităţi publice naţionale şi internaţionale, persoane decisive, oameni de ştiinţă şi companii care reprezintă trenduri, rezultate de cercetare, tehnologii şi inovaţii din domeniul lor.”, declară Avena Gall-Tamas, Managerul de Proiect.
Se aşteaptă la impuls clar de piaţă din România care va cuprinde toată regiunea de sud-est a Europei. Ţările învecinate cum ar fi Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria şi Moldova sunt deasemenea implicate în conceptul târgului. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.renexpo-bucuresti.ro