Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 Buletin informativ


Nume:
Email:

Partener Media


 

Prezentare COALESCCE la CNEE 2017 PDF Imprimare Email

Vineri, 27 octombrie 2017, domnul Bogdan Potlogia, directorul  "AE3R Ploiesti-Prahova", a tinut prezentarea: COALESCCE– Cresterea capacitatii de abordare a conceptului de „Comunitate energetica”,in cadrul CNEE 2017, organizata de SIER, intre 25-27 octombrie 2017, la Sinaia.
AE3R Ploiesti- Prahova participa la proiectul european COALESCCE incepand cu ianuarie 2017. Scopul acestui proiect este de a crește capacitatea de abordări comunitare pentru furnizarea locală de energie din surse regenerabile în întreaga Europă, în scopul de a reduce emisiile de carbon, creșterea securității energetice și de a combate sărăcia de combustibil.
Pentru acest proiect, energia comunitară este definită ca asigurarea infrastructurii energetice, infrastructura de generare a energiei în principal din surse regenerabile, ci și măsuri de eficiență energetică, condusa de grupuri comunitare și care este deținută în totalitate sau parțial de către comunitățile locale, de obicei, prin emisiunea de acțiuni comunitare, folosind lanțuri de aprovizionare locale și oferirea de oportunități locale de ocupare, motivate de obiectivele de îmbunătățire a mediului și menținerea valorii generării de energie în cadrul populației locale, mai degrabă decât a merge la corporații naționale și multinaționale mari.
Mai multe informatii despre activitatile realizate in cadrul proiectului COALESCCE, puteti gasi pe: www.interregeurope.eu/coalescce/

 
ASPEN ENERGY FORUM PDF Imprimare Email

Miercuri, 27 septembrie 2017, angajatii Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti-Prahova”, au participat, la Centrul de Afaceri „Lumina Verde” din Ploiesti la Aspen Energy Summit. Evenimentul, aflat deja la 5-a editie a fost organizat de Institutul Aspen Romania, in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova, Primaria Municipiului Ploiesti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti si Camera de Comert si Industrie Prahova.
Aspen Energy Summit face parte din programul Institutului Aspen Romania de Energie si Sustenabilitate. El ofera o platforma de inalta calitate atat pentru participantii din sectorul privat, cat si pentru cei din sectorul public, in domeniul energetic din regiunea Marii Negre. Anul acesta, Institutul Aspen a decis ca orasul Ploiesti sa fie gazda evenimentului, pentru a contribui la repunerea sa pe harta energetica globala. Orasul Ploiesti si judetul Prahova au o traditie veche in exploatarea si procesarea petrolului. Anul 2017 marcheaza 160 de ani de la infiintarea primei rafinarii moderne de petrol din lume, de catre fratii Mehedinteanu.

Citeşte mai mult...
 
Audituri energetice pentru 2 licee emblematice din orasul Calarasi, Republica Moldova PDF Imprimare Email

          Ca urmare a solicitarilor venite din partea reprezentantilor Consiliului Raional Calarasi, avand in vedere acordul de colaborare semnat intre Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti- Prahova” si Consiliul Raional Calarasi, Republica Moldova, agentia a initiat procedura de elaborare a auditurilor energetice pentru 2 licee emblematice din orasul Calarasi, si anume Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" si Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”. Aceste audituri le sunt absolut necesare pentru reducerea consumurilor energetice.

 
 

 
Consultanta elaborare PIEE pentru Primaria Comunei Lipanesti PDF Imprimare Email

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile si-a propus sa sprijine zece primarii din judetul Prahova sa realizeze „Programul de îmbunătățire a eficienței energetice” (PIEE). Dupa finalizarea programului pentru primaria comunei Magurele, agentia a demarat actiunea pentru colectarea datelor de consum energetic al primariei comunei Lipanesti pentru fundamentarea analizei necesare realizarii programului.

Acest program va fi elaborat de catre agentie în conformitate cu modelul aprobat de Departamentul de Eficiență Energetică al ANRE.

 
Comunicat de presa PIEE Magurele PDF Imprimare Email

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile a finalizat primul „Program de îmbunătățire a eficienței energetice” (PIEE) pentru primăria comunei Măgurele, care face parte din  lista celor zece primării din județul Prahova pe care agenția și-a propus să le sprijine la realizarea acestor programe.

Acest program a fost elaborat în conformitate cu modelul aprobat de Departamentul de Eficiență Energetică al ANRE.

Pentru fundamentarea analizei necesare realizării programului PIEE a fost necesară analiza situației energetice a comunei Măgurele în anul de referință 2016. Analiza s-a realizat pe domenii de consum energetic cum ar fi clădiri publice și rezidențiale, sistemul de iluminat public, sectorul transport și producerea de energie din surse regenerabile, dar și pe categorii de energie consumată: energie electrică, gaze naturale, biomasă și carburanți.

Pe baza acestei analize au fost stabilite obiectivele de îmbunătățire a eficienței energetice pentru perioada 2017-2023, concretizate prin propunerea unor proiecte prioritare care vizează reabilitarea clădirilor publice din comună: școli, grădinițe, dispensare, modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea lămpilor existente cu corpuri de iluminat eficiente de tip LED, precum și introducerea unor sisteme performante de alimentare cu energie care folosesc surse regenerabile solare și geotermale.
 

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 14