Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

AE3R prezinta Programul AFM pentru finantarea panourilor fotovoltaice PDF Imprimare Email

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti-Prahova” aduce la cunostinta persoanelor fizice faptul ca pot deveni „Prosumatori” accesand fondurile AFM prin „Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională”
Finantare:
- —Cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric);
—- Cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor şi instalaţiilor electrice);
—- TVA aferentă cheltuielilor eligibile.
—Valoarea finanțată: Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 20.000 lei.
Conditii de eligibilitate:;
—- Solicitantul trebuie sa fie proprietarul imobilului pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice;
- In situaţia în care imobilul pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice este deţinut în coproprietate, persoanele fizice care au acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului;
- — Imobilul nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti;
—-  Solicitantul nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local.
Documente necesare înscrierii:—
- Cererea de finanţare (anexa nr. 3 la ghidul de finantare);
—- Actul de identitate al solicitantului;
—- Extras de carte funciară din care să rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului construcţie pe care se va implementa proiectul;
—- Certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat;
- —Certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local.
Prognoza desfasurarii programului in timp:
25 Ianuarie – 1 martie inscriere Instalatori
1-15 Martie validare Instalatori
15 Martie -1 Aprilie inscriere Beneficiari Finali (de catre Instalatori)
1-15 Aprilie Publicare lista dosare aprobate finantare
Beneficiarul finanțării achită Instalatorului contribuția proprie.

Pentru mai multe informatii legate de conditiile de eligibilitate si despre cum puteti accesa acest program, gasiti la sediul Agentiei din B-dul Republicii, nr. 2-4 din Ploiesti, cat si la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si la nr. de tel.: 0244 51 54 54.

Attachments:
Download this file (GHID DE FINANŢARE din 5 decembrie 2018.pdf)Ghidul de finantare [Ghidul de finantare pentru „Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională”]514 Kb
 
CERTIFICATE DE PERFORMANTA ENERGETICA PENTRU PESTE 150 DE APARTAMENTE DIN BLOCURILE ANL PDF Imprimare Email

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti- Prahova”elaboreaza in aceasta perioada certificate de performanta energetica pentru peste 150 de apartamente din blocurile ANL ale Primariei Municipiului Ploiesti.
Acestea sunt necesare pentru intocmirea documentatiei necesare punerii in vanzare, catre persoanele care stau cu chirie in locuintele ANL, de catre Primaria Municipiului Ploiesti.
Dupa ce in cursul anului trecut, au fost elaborate certificate de performanta energetica pentru apartamentele din blocurile ANL din Aleea Arnauti, in cursul acestui an, expertii AE3R vor continua realizarea de certificate de performanta energetica pentru apartamentele ANL din Strada Libertatii.
AE3R este alaturi de Primaria Municipiului Ploiesti in implementarea cu succes a tuturor proiectelor privind eficienta energetica inca din 2009.
 

 
Horizon 2020 Energy Efficiency Info Day PDF Imprimare Email

O delegatie a AE3R Ploiesti-Prahova participa astazi, 22 ianuarie 2019, la Horizon 2020 Energy Efficiency Info Day care are loc la Bruxelles, clădirea Charlemagne.
Pe parcursul zilei vor fi prezentate tematicile apelului din 2019, într-o serie de ateliere organizate de EASME.
Scopul Info Day-ului este de a prezenta oportunități de finanțare pentru proiectele propuse pentru 2019 și de a atrage noi solicitanți și potențiali beneficiari.

 
Cel mai târziu în aprilie 2019 vom avea primii beneficiari ai legii prosumatorilor (proiect ANRE) PDF Imprimare Email

Primii beneficiari ai legii prosumatorilor ar putea fi persoanele fizice și/sau juridice care dețin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie cu putere electrică instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum puse deja în funcțiune la data publicării Ordinului ANRE în Monitorul Oficial al României. Pentru aceștia, proiectul de ordin al ANRE, pus in dezbatere publica luni, 19 noiembrie 2018, pentru 10 zile, obligă operatorii de distribuție să monteze un contor de energie electrică inteligent sau care să permită citirea la distanță în maxim 90 de zile de la intrarea în vigoare a reglementării.

ANRE își propune ca Ordinul să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Proiectul pus în dezbatere nu face nicio referire la eventualele probleme de competiție care ar putea împiedica aplicarea măsurilor de sprijin prosumeri care au fost invocate în pozițiile publice exprimate în ultima perioadă. Surse neoficiale afirmă că răspunsul Comisiei Europene cu privire la această chestiune a fost favorabil, în sensul în care schema se încadrează în conceptul de ajutor de minimis, care poate fi implementat relativ rapid.

Citeşte mai mult...
 
Reabilitarea energetica a 2 obiective din Republica Moldova in urma auditurilor energetice realizate de expertii AE3R PDF Imprimare Email

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova in baza acordului de colaborare cu Consiliul Raional Calarasi a realizat rapoarte de audit energetic pentru cladirile care adapostesc Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu si Liceul Teoretic Vasile Alecsandri situate in orasul Calarasi, Republica Moldova.

Pe baza informatiilor si recomandarilor din rapoartele de audit energetic autoritatile publice din Calarasi au inceput lucrarile de reabilitare a celor doua licee.

In perioada urmatoare agentia prahoveana va continua actiunea de sprijinire a autoritatilor din Calarasi pentru reabilitarea energetica a tuturor cladirilor publice din localitate.