Membri fondatori

AE3R semnatara a

Partners

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 

Newsletter


Name:
Email:

Media Partners

Audituri energetice pentru 2 licee emblematice din orasul Calarasi, Republica Moldova PDF Print E-mail

          Ca urmare a solicitarilor venite din partea reprezentantilor Consiliului Raional Calarasi, avand in vedere acordul de colaborare semnat intre Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti- Prahova” si Consiliul Raional Calarasi, Republica Moldova, agentia a initiat procedura de elaborare a auditurilor energetice pentru 2 licee emblematice din orasul Calarasi, si anume Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" si Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”. Aceste audituri le sunt absolut necesare pentru reducerea consumurilor energetice.

 
 

 
2017- Prahova capitala mondiala a petrolului PDF Print E-mail

Pe 14 septembrie 2017, au avut loc la Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova, Palatul Culturii, "Sala Coloanelor" si Sala "Marii Uniri" un sir de evenimente ce au marcat 60 de ani de la infiintarea la Ploiesti a Muzeului National al Petrolului, singurul cu acest profil din Romania, in prezent sectie a Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova si implinirea a 160 de ani de la infiintarea primei rafinarii din lume de catre fratii Mehedinteanu. Aceste evenimente fac parte din proiectul "2017- Prahova capitala mondiala a petrolului" in cadrul Programului National "Romania 100".
Ca de fiecare data reprezentantii Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile "AE3R Ploiesti-Prahova" au fost alaturi de Consiliul Judetean Prahova. Aceste evenimente au rol foarte important in constientizarea importantei judetului Prahova in dezvoltarea acestei industrii reprezentative si marcarea locului acestuia pe harta internationala ca etalon al dezvoltarii industriei petroliere.
La evenimentele de astazi au mai participat: dl. Bogdan Toader, presedintele Cosiliului Judetean Prahova, dna. Laura Moagher si dna Rodica Paraschiv, parlamentari de Prahova, dl. Emil Draganescu- subprefectul Judetului Prahova, dl. Constantin Stere, directorul Directiei Judetene de Cultura Prahova, dna. Emilia Iancu, directorul Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova, dl. Mihail Minescu, prorectorul Universitatii Petrol Gaze Ploiesti , profesori, academicieni si reprezentanti ai institutiilor publice din judetul Prahova.
 
Consultanta elaborare PIEE pentru Primaria Comunei Lipanesti PDF Print E-mail

Agen╚Ťia pentru Eficien╚Ť─â Energetic─â ╚Öi Energii Regenerabile si-a propus sa sprijine zece primarii din judetul Prahova sa realizeze „Programul de îmbun─ât─â╚Ťire a eficien╚Ťei energetice” (PIEE). Dupa finalizarea programului pentru primaria comunei Magurele, agentia a demarat actiunea pentru colectarea datelor de consum energetic al primariei comunei Lipanesti pentru fundamentarea analizei necesare realizarii programului.

Acest program va fi elaborat de catre agentie în conformitate cu modelul aprobat de Departamentul de Eficien╚Ť─â Energetic─â al ANRE.

 
Comunicat de presa PIEE Magurele PDF Print E-mail

Agen╚Ťia pentru Eficien╚Ť─â Energetic─â ╚Öi Energii Regenerabile a finalizat primul „Program de îmbun─ât─â╚Ťire a eficien╚Ťei energetice” (PIEE) pentru prim─âria comunei M─âgurele, care face parte din  lista celor zece prim─ârii din jude╚Ťul Prahova pe care agen╚Ťia ╚Öi-a propus s─â le sprijine la realizarea acestor programe.

Acest program a fost elaborat în conformitate cu modelul aprobat de Departamentul de Eficien╚Ť─â Energetic─â al ANRE.

Pentru fundamentarea analizei necesare realiz─ârii programului PIEE a fost necesar─â analiza situa╚Ťiei energetice a comunei M─âgurele în anul de referin╚Ť─â 2016. Analiza s-a realizat pe domenii de consum energetic cum ar fi cl─âdiri publice ╚Öi reziden╚Ťiale, sistemul de iluminat public, sectorul transport ╚Öi producerea de energie din surse regenerabile, dar ╚Öi pe categorii de energie consumat─â: energie electric─â, gaze naturale, biomas─â ╚Öi carburan╚Ťi.

Pe baza acestei analize au fost stabilite obiectivele de îmbun─ât─â╚Ťire a eficien╚Ťei energetice pentru perioada 2017-2023, concretizate prin propunerea unor proiecte prioritare care vizeaz─â reabilitarea cl─âdirilor publice din comun─â: ╚Öcoli, gr─âdini╚Ťe, dispensare, modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea l─âmpilor existente cu corpuri de iluminat eficiente de tip LED, precum ╚Öi introducerea unor sisteme performante de alimentare cu energie care folosesc surse regenerabile solare ╚Öi geotermale.
 

 
Sisteme fotovoltaice la Blejoi PDF Print E-mail

Agen╚Ťia pentru Eficien╚Ť─â Energetic─â ╚Öi Energii Regenerabile a continuat evaluarea sistemelor fotovoltaice de pe teritoriul jude╚Ťului Prahova. De data aceasta in atentia agentiei au fost sistemele fotovoltaice de la Blejoi. În anul 2016 Primaria Blejoi a facut investitii pentru instalarea a patru sisteme fotovoltaice la Scoala Gimnazial─â Ploie╚Ötiori, Gr─âdini╚Ťa cu program permanent ╚Üân╚Ťareni, Gr─âdini╚Ťa Ploie╚Ötiori ╚Öi Pia╚Ťa Blejoi.
Centralele au fost puse in functiune in prima jumatate a anului 2016 si au o putere instalata totala de 118 kW.
Centrala fotovoltaica amplasata in Piata Blejoi are o putere instalata de 45 kW si alimenteaza 8 magazine din incinta pietei. Pana in prezent centrala a produs 26 MWh energie electrica.
In localitatea Ploie╚Ötiori centralele sunt amplasate pe cladirile Scolii Gimnaziale -  40,04 kW si a Gradinitei cu program permanent - 24,96 kW. Centrala Scolii alimenteaza si statia de epurare aflata in proximitate. Cele doua centrale au produs pana in prezent 79 MWh energie electrica.
Cea de-a patra centrala, cu o putere instalata de 8 kW, este amplasata pe cladirea Gradini╚Ťei din ╚Üân╚Ťareni si a produs pâna in prezent 9,73 MWh energie electric─â.
In urma analizei realizate de Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile  a reiesit ca cele patru centrale au realizat economii de 57 365 lei, contribuind la reducerea emisiilor cu 34,3 tone CO2.
Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile va sprijini primaria Blejoi pentru obtinerea Licentei pentru producere de energie electrica si a certificatelor verzi aferente energiei produse.