Membri fondatori

AE3R semnatara a

Partners

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Media Partners


 

Autoritati Publice Locale

Caravana Smart City Ploiesti PDF Print E-mail

AE3R a participat astazi, 3 iunie 2019, la invitatia Primariei Municipiului Ploiesti la Caravana Smart City Ploiesti. Caravana Smart City este un program național de promovare a soluțiilor și produselor Smart City, realizat Sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei. Scopul caravanei este să promoveze soluții, produse și proiecte dedicate fiecărei comunități. Cu aceasta ocazie, Primaria Municipiului Ploiesti a aderat la Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) si si-a propus sa devina Un Oraș Smart (inteligent).

 
Ghidul Prosumatorului lansat de energiaTa.org PDF Print E-mail

Lansarea Ghidului Prosumatorului a fost realizată în cadrul unui eveniment public, vineri, 24 mai 2019, cu participarea 100 de prosumatori, instalatori, furnizori de echipamente, distribuitori din energie și autorități. Demersul face parte din programul “energiaTa”, un proiect educațional și de conștientizare lansat în urmă cu trei ani, cu obiectivul de a facilita crearea unei comunități de prosumatori în România. EnergiaTa numără în prezent peste 5.000 membri din toată țara.

“După 3 ani de eforturi cu energiaTa, de la 1 Ianuarie 2019, românii pot in sfârșit vinde energia solară în rețea, iar misiunea noastră inițială a fost îndeplinită. Scopul nostru acum este primul milion de prosumatori, iar pentru a accelerara tranziția către o economie bazată pe energie curată, am elaborat Ghidul Prosumatorului, cu sprijinul ENGIE Romania care vine în ajutorul românilor explicându-le ce este energia solară, ce fac panourile solare, care este procedura pentru a deveni prosumator, la ce trebuie să fie atenți înainte de achiziționare, dar și după, în perioada de operare. Cei interesați îl găsesc pe site-ul energiaTa.org’’ a declarat Mihai Toader-Pasti, cofondator energiaTa și Coordonator Ghid.

Video: https://youtu.be/KVYM59cdkMw
Sursa: www.energiaTa.org

 
Comunicat AFM 27.05.2019 PDF Print E-mail

Vă informăm că Administrația Fondului pentru Mediu a publicat astăzi, 27.05.2019, pe site-ul instituției o listă cuprinzând instalatorii respinși în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.
Solicitanţii respinşi pot contesta Decizia Comitetului Director.
Contestaţiile se pot depune, conform Ghidului de finanțare, în termen de 5 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, respectiv de la data publicării pe pagina de internet a Autorităţii a listei instalatorilor respinşi, respectiv până la 04.06.2019 inclusiv.
Contestaţiile pot fi transmise prin orice mijloc care asigură confirmarea recepţionării acestora de către Autoritate în interiorul termenului menționat mai sus.
Lista publicată o puteti regasi atasat.

Attachments:
Download this file (instalatori_respinsi_cd_27052019.pdf)instalatori_respinsi_cd_27052019.pdf[ ]489 Kb
 
Action Planning Finalisation COALESCCE PDF Print E-mail

 

In perioada 22-24 mai 2019, la Pescara, in cadrul proiectului european COALESCCE, continua seria de intalniri in vederea definitivarii si imbunatatirii planurilor energetice ale regiunilor din care vin partnerii din proiect.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii AE3R iau parte la aceste evenimente deosebit de utile si informative pentru toti partnerii. Schimbul de experienta si identificarea barierelor, dar si a proiectelor de bune practici stau la baza proiectelor Interreg Europe.

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile “AE3R Ploiesti-Prahova” si totodata judetul Prahova, nu se afla la prima colaborare cu Regiunea Abruzzo din Italia, proiectul COALESCCE fiind o continuare a proiectului european Regions4GreenGrowth si cu siguranta nu la ultima.

Colaborarea de succes va continua si in viitor, in proiectele europene pentru implementarea de proiecte privind sursele de energie regenerabila si eficienta energetica si nu numai.
 
MANIFEST FEDARENE PDF Print E-mail

Începând cu 1990, FEDARENE a adus Europa și regiunile sale mai aproape în tranziția lor comună către o energie curată și eficientă. Ca federație de regiuni, agenții pentru energie și insule, am asistat la modul în care tranziția energetică unește teritorii și cetățeni și credem că aceasta este forța motrice a Europei care trebuie să depășească lipsa de unitate și să obțină o solidaritate durabilă.
Noii reprezentanți ai Parlamentului European și ai Comisiei Europene au șansa de a face ca decada 2020-2030 să fie amintită în istorie ca un deceniu al redescoperirii europene. Ambiția lor poate situa Uniunea Europeană pe calea cea bună pentru transformările economice și sociale necesare pentru obținerea decarbonizării până în 2050.Anul 2020 a fost considerat ca linia de final pentru acest deceniu de politici ale UE, cu promisiunea unei Europe mai inteligente, mai sustenabile și mai favorabile incluziunii sociale. Eforturile au fost concentrate pe redresarea economică, incluziunea socială și acțiunile climatice, însă încrederea cetățenilor în Uniunea Europeană nu a crescut. Inegalitățile economice dintre regiuni și dintre cetățeni se adâncesc, impactul asupra climei este reflectat în calitatea vieții umane, șomajul și sănătatea rămân preocupări esențiale pentru europeni, în timp ce retorica populistă și naționalistă ne inundă în mod cotidian viețile.Următorii ani vor fi determinanți pentru a se demonstra capacitatea Europei de a-și redescoperi sensul și pentru a reînvia proiectul european prin confruntarea cu provocări comune, stabilind obiective ambițioase pentru anul 2030.

Attachments:
Download this file (FEDARENE-Manifesto-2019_RO.pdf)MANIFESTO FEDARENE[ ]2954 Kb