COMUNICAT DE PRESA
Forumul Energiilor Regenerabile in zona Marii Negre

Consiliul Judetean Prahova si Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile “AE3R Ploiesti- Prahova” organizeaza in perioada 8-10 noiembrie 2010 la Hotel Intercontinental in Bucuresti, Forumul Energiilor Regenerabile in zona Marii Negre, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania.

Forumul Regional al Energiilor Regenerabile in zona Marii Negre urmareste sa sintetizeze principalele aspecte privind situatia surselor de energie regenerabila si elaborarea unor posibile recomandari privind dezvoltarea acestui domeniu in regiune. Comunitatea internationala se afla la rascruce in ceea ce priveste viitorul energiei. Provocari fara precedent, cum ar fi schimbarile climatice, volatilitatea preturilor la combustibilii fosili si saracia energetica au transformat societatea noastra intr-o societate vulnerabila. Eficienta energetica si sursele de energie regenerabila ofera directia pentru dezvoltari viitoare in sectorul energetic. Acestea sunt mijloacele prin care economiile se pot dezvolta fara a conduce la o crestere a consumului energiei, avand in vedere criza actuala.

Sursele de energie regenerabila, impreuna cu eficienta energetica ofera o importanta contributie la sporirea securitatii aprovizionarii cu energie electrica, competitivitate si dezvoltare durabila. Europa are o experienta considerabila in promovarea surselor de energie regenerabila si in definirea legislatiei adecvate. Directiva Europeana pentru reducerea CO2 cu 20%, producand 20% din energia totala (transport, incalzire, racire & iluminat si energie electrica) din surse regenerabile si imbunatatind eficienta energetica cu 20%, toate pana in 2020, reprezinta o provocare considerabila pentru sectorul energetic de astazi.

Pentru a valorifica la potentialul maxim al sursele de energie regenerabila in regiunea Marii Negre, sunt necesare o analiza aprofundata si intense demersuri politice, juridice, financiare, administrative, sociale, culturale, economice si de marketing.

Forumul va avea loc intre 8 – 10 noiembrie 2010 la hotel Intercontinental in Bucuresti, Romania. In aceeasi perioada va fi organizat un "Targ International de Energii Regenerabile".

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica