Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 Buletin informativ


Nume:
Email:

Partener Media


 

Sisteme fotovoltaice la Blejoi PDF Imprimare Email

AgenÈ›ia pentru Eficiență Energetică È™i Energii Regenerabile a continuat evaluarea sistemelor fotovoltaice de pe teritoriul judeÈ›ului Prahova. De data aceasta in atentia agentiei au fost sistemele fotovoltaice de la Blejoi. În anul 2016 Primaria Blejoi a facut investitii pentru instalarea a patru sisteme fotovoltaice la Scoala Gimnazială PloieÈ™tiori, GrădiniÈ›a cu program permanent ÈšânÈ›areni, GrădiniÈ›a PloieÈ™tiori È™i PiaÈ›a Blejoi.
Centralele au fost puse in functiune in prima jumatate a anului 2016 si au o putere instalata totala de 118 kW.
Centrala fotovoltaica amplasata in Piata Blejoi are o putere instalata de 45 kW si alimenteaza 8 magazine din incinta pietei. Pana in prezent centrala a produs 26 MWh energie electrica.
In localitatea PloieÈ™tiori centralele sunt amplasate pe cladirile Scolii Gimnaziale -  40,04 kW si a Gradinitei cu program permanent - 24,96 kW. Centrala Scolii alimenteaza si statia de epurare aflata in proximitate. Cele doua centrale au produs pana in prezent 79 MWh energie electrica.
Cea de-a patra centrala, cu o putere instalata de 8 kW, este amplasata pe cladirea GradiniÈ›ei din ÈšânÈ›areni si a produs pâna in prezent 9,73 MWh energie electrică.
In urma analizei realizate de Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile  a reiesit ca cele patru centrale au realizat economii de 57 365 lei, contribuind la reducerea emisiilor cu 34,3 tone CO2.
Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile va sprijini primaria Blejoi pentru obtinerea Licentei pentru producere de energie electrica si a certificatelor verzi aferente energiei produse.